Komen mediagebruikers voor elkaar op, op sociale media? Hoe zorg je ervoor dat mensen in plaats van omstander, upstander worden tegen digitale vernedering? Netwerk Mediawijsheid, wetenschapsagenda (NWA) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) deden hier onderzoek naar, lees hier verder!
Online shaming, canceling, intimidatie, discriminatie, pesten of haat… Wat kun je daar tegen doen? Lees hier onze tips en bekijk de videos van het 'Act or React' project.
Tijdens onze minor 'Positive behavioural change in the digital age' gaan studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam aan de slag met maatschappelijke vraagstukken van organisaties. Misschien kunnen de studenten ook wat betekenen voor jouw organisatie.
Online kwetsend gedrag komt steeds vaker voor. Onderzoek van Esther Rozendaal en Chiara de Jong toont aan dat er niet altijd wordt opgekomen voor de slachtoffers.
Wil je tijdens je studie werken aan een maatschappelijk probleem voor een organisatie? Lees meer over onze minor 'positieve gedragsverandering in het digitale tijdperk'.
Wij zien jongeren als co-onderzoekers. Voor haar onderzoek naar mediawijsheid bij jongeren doet Ying Chuck van het Movez Lab daarom participatief onderzoek met leerlingen van de basisschool en onderbouw van de middelbare school. Benieuwd hoe dit er in de praktijk uit ziet?
Jullie zijn toch geen proefkonijnen? Wij denken dat jullie juist met ons mee kunnen onderzoeken. Leerlingen van de basis- en middelbare school hebben dit al met ons gedaan, nieuwsgierig hoe? Lees het hier en bekijk het filmpje.
Het gebeurt vaak dat mensen online gekwetst worden doordat ze vervelende berichtjes krijgen bijvoorbeeld. Wil jij weten wat mensen doen als ze dit zien en wat jij zou kunnen doen om anderen te helpen online? Lees het hier en bekijk leerzame filmpjes van het 'act or react' project.
Welke media gebruiken jongeren veel? Wat zijn hun ervaringen met de online wereld? Lees hier meer over de online wereld van jongeren en wat zij adviseren om te doen als je bijvoorbeeld gehackt wordt of dingen ziet die je niet wil zien.
Welke apps en websites gebruik jij veel? Heb je weleens iets vervelends meegemaakt online? Lees hier meer over de online wereld van jongeren en wat zij adviseren om te doen als je bijvoorbeeld gehackt wordt of dingen ziet die je niet wil zien.
Let's Movez Together: Empower de stem van kinderen! Ons Healthy Start Sprint Project ondersteunt betekenisvolle participatie en betrokkenheid van kinderen bij het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van interventies en beleid met betrekking tot de (digitale) weerbaarheid van kinderen.
Vorige week zondag, 6 oktober, was het weekend van de wetenschap. En met de twee workshops 'Escape your screen' en 'A(I)mong Us' zorgde het Movez lab voor een leuke, interactieve dag voor jong en oud!