AiMovez

Jongeren maken uitgebreid gebruik van digitale mediatechnologieën. Dit biedt een unieke kans om kunstmatige intelligentie (AI) in te zetten om jonge mediagebruikers te helpen bij het bereiken van een gezonde en duurzame levensstijl en omgeving. Binnen AiMovez wordt onderzocht hoe kunstmatige intelligentie kan worden ingezet op grote datasets om communicatie tussen mensen en gedrag te voorspellen. Het doel is om digitale interventies te ontwikkelen die aangestuurd worden door kunstmatige intelligentie.


De volgende artikelen vallen onder het onderzoeksthema AiMovez.

 

ESSB deelnemer in Zwaartekracht-programma over de Algoritmische Samenleving

Moniek Buijzen is onderdeel van het consortium 'de algoritmische samenleving (ALGOSOC)' dat 21,3 miljoen ontvangt van het Zwaartekrachtprogramma.

Check it out!!

Artificiële Intelligentie speelt een steeds grotere rol in ons leven: “Dat techbedrijven beslissen over publieke waarden is gevaarlijk”

Het Erasmus-initiatief 'Societal Impact of AI' streeft naar het samen brengen van kennis rond AI uit verschillende disciplines en sectoren.

Check it out!!

Studenten helpen organisaties met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken

Tijdens onze minor 'Positive behavioural change in the digital age' gaan studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam aan de slag met maatschappelijke vraagstukken van organisaties. Misschien kunnen de studenten ook wat betekenen voor jouw organisatie.

Check it out!!

Waarom we kunst nodig hebben om de maatschappelijke impact van AI te co-creëren

Check it out!!

Studeren met impact: Word jij een changemaker tijdens onze minor 'Positive Behavioural Change in the Digital Age'?

Wil je tijdens je studie werken aan een maatschappelijk probleem voor een organisatie? Lees meer over onze minor 'positieve gedragsverandering in het digitale tijdperk'.

Check it out!!