FACTS: Hoe ziet de online wereld van jongeren eruit en wat nou als je iets vervelends meemaakt online?

We gebruiken veel digitale media zoals telefoons, tablets en laptops. Dit heeft zijn voordelen maar ook zijn risico's. We moeten voorzichtig zijn met onze veiligheid en privacy online. Om deze risico's te beperken en toch te kunnen genieten van alle leuke dingen online, is het belangrijk om te leren hoe we media op een gezonde, verantwoorde en veilige manier kunnen gebruiken. Ook al kunnen we hier op school over leren, dit betekent niet dat we ons ook zo gedragen als we online zijn.

Daarom onderzoekt het Movez Lab manieren om jongeren aan te moedigen zich online gezond, verantwoordelijk en veilig te gedragen. Ying, onderzoeker van het Movez Lab, doet dit door creatieve oefeningen te doen met jongeren en door te luisteren naar hun ideeën over hoe ze slimme, gezonde en gelukkige mediagebruikers kunnen worden. Ben je benieuwd naar de oefeningen die Ying doet met de jongeren op school? Bekijk hier hoe dit eruitziet!

Tot nu toe hebben we veel geleerd over hoe de online wereld van jongeren eruitziet en welke dingen belangrijk zijn voor jongeren, je kan het hieronder lezen. Daarnaast delen we op instagram ook tips van jongeren voor jongeren over wat je kan doen als je kwetsende of vervelende dingen meemaakt online. Dit is belangrijk om te weten zodat je zonder zorgen gebruik kan maken van digitale media!

Wat we hebben geleerd van de jongeren tijdens het MediaMovez project