Scholieren & studenten

Digitale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Iedere dag maak je gebruik van digitale media zoals, telefoons/tablets of het internet. Dit is natuurlijk een leuke bezigheid waarbij je veel kunt leren en ook nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Alleen kan het gebruik van digitale media technologie ook minder leuke kanten hebben. Binnen het Movez Network willen we daarom samen met jou kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij op een slimme, gezonde en leuke manier om kan leren gaan met digitale media. Want jij weet het beste wat voor jou belangrijk is, jij bent onze expert!

Wil jij meer weten over jouw (sociale) mediagebruik of ben je benieuwd naar hoe wij onderzoek doen met jongeren en hoe jij mee kunt doen? Kijk dan snel verder!

NOS jeugdjournaal aflevering: Wat is de invloed van online influencers?

In het Jeugdjournaal vertelde Esther Rozendaal over influencermarketing. Hoe werkt het precies? En zijn er regels voor op social media?

Check it out!!

NOS jeugdjournaal podcast: Wat is de invloed van influencers?

Check it out!!

TIPS: Wat kan je doen om online kwetsend gedrag tegen te gaan?

Online shaming, canceling, intimidatie, discriminatie, pesten of haat… Wat kun je daar tegen doen?

Check it out!!

Onderzoek naar online kwetsend gedrag: “Ook al vinden kinderen bepaalde dingen ver gaan, de angst zelf nare reacties te krijgen is groter”

Online kwetsend gedrag komt steeds vaker voor. Onderzoek van Esther Rozendaal en Chiara de Jong toont aan dat er niet altijd wordt opgekomen voor de slachtoffers.

Check it out!!

NOS jeugdjournaal podcast: Kan je straf krijgen voor online haatreacties?

Check it out!!

FACTS: Wat is de mening van jongeren over de coronatijd?

Herinner jij je de coronatijd nog? We hebben allemaal de lockdowns meegemaakt en dat heeft veel invloed gehad op onze sociale levens. Nu meer dan een jaar na de laatste lockdown is het tijd om hier op terug te kijken.

Check it out!!

Studeren met impact: Word jij een changemaker tijdens onze minor 'Positive Behavioural Change in the Digital Age'?

Wil je tijdens je studie werken aan een maatschappelijk probleem voor een organisatie? Lees meer over onze minor 'positieve gedragsverandering in het digitale tijdperk'.

Check it out!!

Jongeren als medeonderzoekers: Wat vinden jongeren belangrijk voor een gezond leven?

In het project ‘Influence!’ deed dr. Roel Lutkenhaus van Momentum, onderzoek naar hoe gezond jullie leeftijdsgenoten hun leefomgeving vinden. Hiervoor trokken zij veel creativiteit uit de kast en ontwikkelde zij een social media campagne voor een gezondere leefomgeving. Benieuwd naar het onderzoek en de creaties?

Check it out!!

Jongeren als medeonderzoekers: Hoe ziet de online wereld van jongeren er uit?

Jullie zijn toch geen proefkonijnen? Wij denken dat jullie juist met ons mee kunnen onderzoeken. Leerlingen van de basis- en middelbare school hebben dit al met ons gedaan, nieuwsgierig hoe? Lees het hier en bekijk het filmpje.

Check it out!!