FACTS: Wat is de mening van jongeren over de coronatijd?

Herinner jij je de coronatijd nog? We hebben allemaal de lockdowns meegemaakt en dat heeft veel invloed gehad op onze sociale levens. Nu meer dan een jaar na de laatste lockdown is het tijd om hier op terug te kijken. Lees hier feitjes over corona en de coronamaatregelen die wij samen opgesteld hebben met jongeren uit Rotterdam:

  1. Tijdens het eerste corona jaar namen jullie de 1,5m afstand serieus, maar na het eerste corona jaar werd dit steeds lastiger en hield nog maar 1/3 van jullie leeftijdsgenoten zich aan de 1,5m afstand regel.
  2. In vergelijking met jullie ouders en leraren vonden jullie het het moeilijkst om je aan de 1,5m afstand regel te houden. Toch vonden ook jullie ouders het  na het eerste corona jaar in 2021 steeds moeilijker worden om het goede voorbeeld te geven.
  3. Om meer te leren over corona en de coronamaatregelen keken jullie vooral naar het nieuws op sociale media (zoals instagram) en op de televisie.
  4. Informatie over corona en de coronamaatregelen van andere mensen (vooral jullie ouders) werd ook steeds belangrijker door de corona jaren heen.
  5. 73% van jullie leeftijdsgenoten wilde zich graag laten vaccineren, 19% twijfelde nog.

Benieuwd naar onze infographic? Bekijk hem hieronder.

Bekijk hier de infographic