AiMovez

Jongeren maken uitgebreid gebruik van digitale mediatechnologieën. Dit biedt een unieke kans om kunstmatige intelligentie (AI) in te zetten om jonge mediagebruikers te helpen bij het bereiken van een gezonde en duurzame levensstijl en omgeving. Binnen AiMovez wordt onderzocht hoe kunstmatige intelligentie kan worden ingezet op grote datasets om communicatie tussen mensen en gedrag te voorspellen. Het doel is om digitale interventies te ontwikkelen die aangestuurd worden door kunstmatige intelligentie.


De volgende artikelen vallen onder het onderzoeksthema AiMovez.

 

Movez Lab maakt deel uit van het Zwaartekracht-programma over de Algoritmische Samenleving

Het consortium ‘De algoritmische samenleving (ALGOSOC)’ ontvangt Zwaartekrachtsubsidie voor onderzoek naar het waarborgen van de publieke waarden en mensenrechten bij de ontwikkeling van (semi-)geautomatiseerde processen, zoals Artificiële Intelligentie (AI). Moniek en Esther van het Movez Lab maken deel uit van ALGOSOC en zijn blij met deze kans om onderzoek te doen en multidisciplinair samen te werken.

Check it out!!

Artificiële Intelligentie speelt een steeds grotere rol in ons leven: “Dat techbedrijven beslissen over publieke waarden is gevaarlijk”

Het Erasmus-initiatief 'Societal Impact of AI' streeft naar het samen brengen van kennis rond AI uit verschillende disciplines en co-creëert met de maatschappij.

Check it out!!

Studenten helpen organisaties met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken

Tijdens onze minor 'Positive behavioural change in the digital age' gaan studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam aan de slag met maatschappelijke vraagstukken van organisaties. Misschien kunnen de studenten ook wat betekenen voor jouw organisatie.

Check it out!!

Waarom we kunst nodig hebben om de maatschappelijke impact van AI te co-creëren

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft het Erasmus AiPact opgericht, een samenwerking tussen wetenschap en maatschappij om het volledige potentieel van AI te benutten en de risico's te minimaliseren. Kunst is belangrijk in deze samenwerking omdat het ons helpt om de toekomst te verbeelden, geeft ons een doel en heeft potentieel voor maatschappelijk relevante doelen.

Check it out!!

Studeren met impact: Wordt jij een changemaker tijdens onze minor 'Positive Behavioural Change in the Digital Age'?

Wil je tijdens je studie werken aan een maatschappelijk probleem voor een organisatie? Lees meer over onze minor 'positieve gedragsverandering in het digitale tijdperk'.

Check it out!!

Ouderlijke toestemming voor onderzoek: Wat is de kijk van ouders hierop?

Bij het Movez Lab doen we vooral onderzoek naar jongeren. Hiervoor vragen we de toestemming van hun ouders, maar op welke manier vinden ouders dat prettig?

Check it out!!

Top 3 AI-tools voor het uitvoeren van een systematisch literatuuronderzoek

Overvloed leidt tot overvloed. Dit geldt ook in de wetenschap. Elk jaar worden er meer dan 5 miljoen artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Dat zijn meer dan 14.000 artikelen per dag! Hoe gaan we ooit zoveel informatie begrijpen? In dit artikel vindt je de top 3 AI tools voor het uitvoeren van een systematisch literatuuronderzoek.

Check it out!!

Terugblik weekend van de wetenschap, wat was er te doen bij Movez?

Vorige week zondag, 6 oktober, was het weekend van de wetenschap. En met de twee workshops 'Escape your screen' en 'A(I)mong Us' zorgde het Movez lab voor een leuke, interactieve dag voor jong en oud!

Check it out!!

Luister naar onze podcast 'Jong & Veerkrachtig'!

Klik hier voor inspirerende verhalen, praktische tips en frisse perspectieven - perfect voor iedereen die de reis van de adolescentie doormaakt of ondersteunt.

Check it out!!